Vesti
Politika

Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom.
Petrović i Rašić razgovarali sa Palmerom
Slobodan Petrović i Metju Palmer (Foto Instagram SLS)

Kako je saopšteno na Instagram profilu SLS Petrović i Palmer su, između ostalog, razgovarali i o proteklim vanrednim izborima na Kosovu.

“Izražena je zabrinutost zbog uslova u kojima je bio održan izborni proces u srpskoj zajednici i naglašena potreba dalje institucionalne saradnje u cilju jačanja pluralizma i uticaja Srba u kosovskim institucijama", navodi se u objavi.

Petrović je, na kraju sastanka izrazio zahvalnost Palmer na, kako se navodi, podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu.

Palmer se juče u Prištini susreo i sa predstavnicima Srpske liste a u izjavi za Radio Slobodna Evropa američki diplomata je naveo da je od suštinskog značaja da se Srpska lista uključi u Vladu Kosova.

"Srpska lista je partija koja je bila uspostavljena od srpske zajednice da predstavlja njene interese u politici Kosova. Bilo bi od suštinskog značaja za vladu da ih uključi, da radi sa njima, i prihvati njihovu ustavnu ulogu u kosovskoj politici", rekao je on u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.

Rašić: Sa Palmerom o izborima i kako mladima obezbediti bolje sutra

Lider koalicije "Sloboda" Nenad Rašić nakon sastanka sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, rekao da je najviše bilo reči o proteklim izborima na Kosovu i načinu kako mladima obezbediti bolju perspektivu.

Rašić je u izjavi za Kosovo Onlajn istakao da su sa Palmerom razgovarali o vanrednim parlamentarnim izborima, uslovima i rezultatima.

“Palmer je tražio od nas ideje i inicijative koje će konkretno obezbediti bolju perspektivu mladih Srba da ostanu da žive i rade na Kosovu”, rekao je Rašić.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020