Vesti
Politika

DSK: Idemo u opoziciju ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da će ta stranka postati deo opozicije ukoliko ne postigne koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje.
DSK: Idemo u opoziciju ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem
Isa Mustafa (Foto grid.al)

Mustafa je za RTV 21 rekao da DSK neće praviti druge koalicije kako bi postao vladajuća stranka.

"Sama činjenica da pregovaramo pokazuje da posao nije završen, ali kada pregovarate ne možete proglasiti obavljen posao. Ovde ne može biti pobednika - ili će obe strane biti pobednici, ili nećemo imati dogovor ", rekao je predsednik Demokratskog saveza Kosova.

On je dodao da sa predstavnicima Samoopredeljenja nije bilo razgovora o; podeli resora u novoj vladi.

"Nismo o tome razgovarali sa Samoopredeljenjem. Video sam razne izjave i pisanja o tome koje ministarstvo treba da pripadne kojoj stranci, ali to je više stvar želje, jer moramo sesti i razmisliti, pošto odgovornosti moramo da preuzmemo srazmerno", kazao je Mustafa.

Iz pokreta Samoopredeljenje su danas izrazili uverenje da će se postići dogovor sa DSK, navodeći da se razgovori o formiranju nove Vlade Kosova odvijaju "u duhu saradnje".

"Od izbora, pa čak i pre pada ove vlade, izrazili smo spremnost za medjusobnu saradnju. Za sada se razgovori odvijaju u duhu saradnje i biće nastavljeni. Stav oba partnera je da zajedno idu na formiranje vlade", naveli su iz Samoopredeljenja.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020