Vesti
Politika

Tači: Maksimalno angažovanje ka sporazumu sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je u razgovoru sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom da će se maksimalno angažovati ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.
Tači: Maksimalno angažovanje ka sporazumu sa Srbijom
Metju Palmer i Hašim Tači (Foto Kim)

Nakon susreta sa specijalnim izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, predsednik Kosova Hašim Tači je saopštio da je sa svojim gostom razgovarao aktuelnim događajima i brzom formiranju institucija.

Tači je Palmeru rekao da je Kosovo blagosloveno što ima konstantnu podršku SAD-a.

"Kosovo je konsolidovana demokratija, koja je dokazana na poslednjim izborima. Ima snažne i profesinalne nezavisne institucije, nezavisnu slobodu govora", rekao je Tači.

Palmer je, kako je saopšteno, govorio je o tome kako Kosovo može da izgradi put mira ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.

Tači je kazao da je Kosovo posvećeno nastavku reformi, jačanju evroatlantske budućnosti i da će se maksimalno angažovati na postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, koji će, kako je istakao ojačati mir, ne samo između dve zemlje, nego i na čitavom Zapadom Balkanu.Ostale vesti

Vanredna sednica kosovske Skupštine u utorak
Kosovska Skupština održaće u utorak, 14.aprila, u 11 sati vanredno zasedanje, koje je sazvala Demokratska partija Kosova (DPK), dok će predsedništvo zasedati u petak, 10.aprila.
  • 08.04.2020
Kurti i Lajčak za nastavak dijaloga BG i PR
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti i izaslanik EU Miroslav Lajčak izrazili su spemnost za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da vreme borbe protiv koronavirusa treba iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za predstojeći proces.
  • 08.04.2020
Tači: Kurti je prekršio Ustav, to je potvrđeno

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je premijer u ostavci Aljbin Kurti ozbiljno prekršio Ustav Kosova.

  • 08.04.2020
Novoimenovani direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri kancelariji premijera Kosova Nenad Rašić izjavio je za Radio Kosovo 2 da je borba protiv koronavirusa trenutno glavni prioritet na Kosovu, izazov koji može i da ujedini Albance i Srbe u toj borbi.
  • 07.04.2020
Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020