Vesti
Politika

Nakon sastanka Palmera i Tačija bez izjava za medije

Specijalni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan i zamenik državnog sekretara Metju Palmer boravi danas na Kosovu. Odvojeno se sastao sa predsednikom Kosova, predstavnicima Demokratskog saveza Kosova i američkim ambasadorom u Prištini.
Nakon sastanka Palmera i Tačija bez izjava za medije
Metju Palmer i Hašim Tači (Foto Kim)

Iako je bilo veliko interesovanje medija za susret američkog državnog sekretara Metjua Palmera i kosovskog predsednika Hašima Tačija, novinarima nije bilo omogućeno snimanje njihovih izjava.

Nakon snimanja Palmerovog dolaska i nekoliko minuta sastanka, mediji su morali da napuste salu.

Na sastanku Tačija i Palmera su bili i savetnici kosovskog predsednika i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet sa kojim je sekretar nešto ranije danas imao sastanak.

O rezultatima tog sastanka ukratko je javnost putem Tvitera obavestio ambasador SAD na Kosovu, Filip Kosnet.

“Počastvovan sam što u gradu boravi specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Metju Palmer sa kojim sam razgovarao o izgradnji bolje i uspešnije budućnosti Kosova”, napisao je kratko Kosnet.

Palmer je danas razgovarao i sa predstavnicima Demokratskog saveza Kosova Vljosom Osmani i Isom Mustafom.

„Tokom ovog veoma produktivnog sastanka razgovarano je o pitanjima koja DSK vidi kao prioritet za buduće institucije koja se odnose na unutrašnju agendu i spoljnu politiku Republike Kosovo, kao što su vladavina zakona, ekonomski razvoj i dijalogu Kosova i Srbije“, navodi se u saopštenju.

Mustafa je zahvalio Palmeru na vrlo aktivnom angažovanju i podršci Sjedinjenih Država, kao i na njegovom ličnom opredeljenju da podrži Kosovo u svim prioritetima i izazovima koji predstoje.

Palmer je na ovom sastanku govorio o tome kako Kosovo može otvoriti put miru sveobuhvatnim sporazumom sa Srbijom.

Od 15 sati Metju Palmer će održati skup sa kosovskim studentima u Narodnoj biblioteci u Prištini.

 Ostale vesti

Vanredna sednica kosovske Skupštine u utorak
Kosovska Skupština održaće u utorak, 14.aprila, u 11 sati vanredno zasedanje, koje je sazvala Demokratska partija Kosova (DPK), dok će predsedništvo zasedati u petak, 10.aprila.
  • 08.04.2020
Kurti i Lajčak za nastavak dijaloga BG i PR
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti i izaslanik EU Miroslav Lajčak izrazili su spemnost za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da vreme borbe protiv koronavirusa treba iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za predstojeći proces.
  • 08.04.2020
Tači: Kurti je prekršio Ustav, to je potvrđeno

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je premijer u ostavci Aljbin Kurti ozbiljno prekršio Ustav Kosova.

  • 08.04.2020
Novoimenovani direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri kancelariji premijera Kosova Nenad Rašić izjavio je za Radio Kosovo 2 da je borba protiv koronavirusa trenutno glavni prioritet na Kosovu, izazov koji može i da ujedini Albance i Srbe u toj borbi.
  • 07.04.2020
Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020