Vesti
Hronika

Saslušan svedok u istrazi koja se vodi protiv Nenada Arsića

Specijalna tužititeljka, Drita Hajdari, danas je u Prištini saslušala Jakupa Šalju, svedoka u istrazi koja se vodi protiv Nenada Arsića iz Čaglavice, osumnjičenog da je izvršio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", saopštio je njegov branilac, advokat Dejan A. Vasić.
Saslušan svedok u istrazi koja se vodi protiv Nenada Arsića
Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Arsiću se na teret stavlja da je tokom rata mučio i opljačkao dvojicu članova porodice Šalja iz Prištine. Uhapšen je prošle nedelje na prelazu Merdare i trenutno se nalazi pod merom jednomesečnog sudskog pritvora u zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

“Zadovoljan sam efikasnošću koju je iskazala specijalna tužiteljka i očekujem da će tokom novembra biti saslušani svi svedoci, kao i moj branjenik. Siguran sam da će se nakon ovih radnji potvrditi stav odbrane da nema dobro osnovane sumnje za vođenje daljeg postupka”, kaže advokat Dejan A. Vasić.

Inače, Nenad Arsić je živeo u Čaglavici do 2014. godine i posle toga je redovno dolazio u svoju porodičnu kuću. Na dan kada je uhapšen, krenuo je da izvadi lična dokumenta. Porodica napominje da se porodično imanje Arsića, graniči sa porodičnim imanjem braće Šalja.Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020