Vesti
Hronika

NVO iz Prizrena: Napadnuti volonteri i demoliran štand

Organizatori (volonteri) akcije potpisivanja peticije kojom se od kosovskih institucija traži sprečavanje daljeg ugrožavanje životne sredine izgradnjom hidrocentrala i minihidrocentrala u Prizrenu danas su napadnuti dok im je ujedno i prećeno nožem, saopštila je nevladina organizacija „Drugačija civilna emancipacija“ iz Prizrena.
NVO iz Prizrena: Napadnuti volonteri i demoliran štand
Foto: NVO „Drugačija civilna emancipacija“ iz Prizrena

„Lice je demoliralo štand za potpisivanje peticije bejzbol palicom i ljutitim glasom je pretilo dvojici volontera slikajući njihova lica i zatim nastavljajući pretnju nožem“, navodi ova nevladina organizacija.

Kako navode u saopštenju policija je već identifikovala osumnjičenog i uhapsila ga.

Akcija potpisivanja ove peticije pokrenuta je pre dva dana u mnogim gradovima širom Kosova, a u naredne dve nedelje potpise u četiri opštine na Severu Kosova prikupljaće nevladina organizacija AKTIV.

Pored opština na Severu, potpise će i u sedam drugih opština širom Kosova prikupljati: Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS), Kosovski demokratski institut (KDI), Kosovski zagovarački i razvojni centar (КADC) ali i druge organizacije.

U Štrpcu, regionu koji je u najvećoj meri pogođen izgradnom MHE, potpise će prikupljati Inicijativa za progres (INPO).Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020