Vesti
Hronika

Oktobarska akcija Kosovske policije – zatvoreno 10 lokala

Direkcija za istragu trgovine ljudima pri Kosovskoj policiji sprovela je akciju pod nazivom „Oktobar 2019“, prilikom koje su izvršili rutinsku kontrolu 46 lokala od kojih je deset zatvoreno i legitimisali skoro tri stotine ljudi bez radne dozvole, saopštili su iz Kosovske policije.
Oktobarska akcija Kosovske policije – zatvoreno 10 lokala
Ilustracija (Foto: novosti.rs)

Prilikom ove akcije legitimisano je 296 lica, od kojih 86 muškaraca i 210 žena, bez radnih dozvola. Direkcija za migraciju i strance, preuzela je nadležnost kako bi se nastavilo sa drugim postupcima.

Od 46 lokala koliko je kontrolisano, 10 je zatvoreno i izrečene su novčane kazne zbog nedostatka fiskalnih kasa.

Pronađena su i hladna oružja – 3 noža, 2 metalna bokera i 1 „biber sprej“.

Kosovska policija sprovodila je ovu operaciju u kontinuitetu u toku ovog meseca u svim regionima na Kosovu.Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020