Počinju likovni susreti „Jesen u Prizrenu“

Dom kulture „Gračanica“ organizuje sedmodnevne likovne susrete „Jesen u Prizrenu“.  Umetnici će od petka 01. novembra 2019. godine sedam dana stvarati u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa ranijih kolonija u manastiru Sv. Ahrangela (Foto Radio Kim)

“`Jesen u Prizrenu` je kolonija tematski vezana za izuzetne simbole i dragulje našeg nasleđa i održava se po peti put. Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji `Sveti Кirilo i Metodije`”, rekao je urednik Galerije Doma kulture Gračanica Neojša Jevtić.

Jevtić je kazao da ovom kolonijom nastoje da održe “kontinuitet povratka srpske stvarajuće umetnosti i kulture u ovaj grad”.

U toku kolonije je planirana i poseta manastirima Visoki Dečani i Pećka patrijaršija.

Grad Prizren ugostiće sledeće slikare: Biljanu Novković (Beograd), Svetislava Ludoškog (Zrenjanin), Gorana Jovanovića (Knjaževac), Mirjanu Novković (Novi Sad), Svetislava Slavkovića Kajzera (Prizren-Vranje), Milijanu Vujović (Podgorica) i Miroslava Živkovića (Niš).
Izložba radova biće održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelj kolonije je Кancelarija za Кosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz nesebičnu podršku Eparhije raško-prizrenske.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane