Dalibor Jevtić sa ambasadorom Italije

Ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić razgovarao je sa ambasadorom Italije na Кosovu Pjerom Sardijem. Teme sastanka su bile političke okolnosti nakon tek završenih vanrednih izbora kao i situacija na Кosovu, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pijer Sardi i Dalibor Jevtić (Foto MZPM)

Dalibor Jevtić je tokom sastanka izrazio zabrinutost povodom poslednjih dešavanja na Kosovu, "ispisivanje grafita na školi u Babinom Mostu kao i konstantnoj prisutnosti tenzija u društvu i provokacija sa ciljem izazivanja incidenata".

“Važno da se radi na izgradnji poverenja i tolerancije, a to u ovom trenutku, kada se čuje retorika ignorisanja Srba i srpskih predstavnika od strane pojedinih albanskih lidera, čini se još teže ostvariti”, poručio je Jevtić.

Jevtić je posebno istakao da Srpska lista želi da bude deo rešenja, a ne deo problema budućih procesa, i dodao da prioritet Srpske liste nije ulazak u Vladu Кosova u trenutnim okolnostima "gde pojedini albanski lideri govore da neće razgovarati sa Srpskom listom već sa onim Srbima koji su dobili minoran broj glasova".

”Srpska lista nije nikad niti će ikad podržati tu vrstu politike, politiku nestajanja Srba sa Кosova, politiku klimanja glavom, politiku ličnih interesa koju promovišu Nenad Rašić, Rada Trajković, Aleksandar Jablanović i Slobodan Petrović. Ta politika je doživela poraz na izborima i to ubedljiv. Srpska lista ima obavezu da štiti interese srpskog naroda, ali ne samo srpskog već i drugih nevećinskih naroda koji su takođe glasali za Srpsku listu,” rekao je Jevtić.

Ambasador Sardi se zahvalio ministru Jevtiću na razgovoru i stavovima koje je mogao da čuje i ocenio da je potrebno raditi na što skorijem formiranju nove Vlade uz puno poštovanje volje građana.

Sagovornici su se složila da je potrebno raditi i dati pun doprinos i podršku nastavku dijaloga Beograda i Prištine kako bi se omogućilo rešavanje mnogih problema, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane