SL: Grafiti primer etničke netrpeljivosti prema Srbima

Srpska lista najoštrije osuđuje ispisivanje grafita „OVK“ na zgradi škole i Doma kulture u Babinom Mostu. Istovremeno poziva srspki narod “na mir i suzdržanost”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Popović u Babinom Mostu (Foto Srpska lista)

„Ispisivanje uvredljivih grafita na osnovnoj školi i kulturnom centru u Babinom Mostu su najnoviji primer etničke netrpeljivost prema svemu što je srpsko na Кosovu i Metohiji, a na šta oči zatvara čitava međunarodna zajednica“, navodi se u saopštenju Srpske liste nakon što su u Babinom Mostu primećeni grafiti na ovim objektima.

Inače, potpredsednik Srpske liste Srđan Popović posetio je danas Babin Most. On je poručio da „svako ko misli da će ovakvim postupcima oterati srpski narod, da se tome ne nada“.

Popović krivicu za ovaj događaj pripisuje koji šalju pogrešne poruke.

„Političati treba da šalju poruke pomirenja, poruke koje bi trebalo da utiču na dobrosusedske odnose. Nažalost to ne rade već šalju signale koji ne idu na ruku zajedničke budućnosti na Кosovu i Metohiji. Кao rezultat toga imamo ovakve situacije koje nisu novina. Imali smo ispisivanje grafita i u Ugljaru, školi u Lipljanu. Počinioce ohrabruje to što niko do sada nije pronađen niti je iko kažnjen za ovakva dela. Narod je uznemiren ali svako ko misli da će ovakvim postupcima oterati srpski narod sa ovih prostora odgovorno tvrdim da se tome ne nada“, kazao je Popović.

Direktor osnovne škole Žarko Petrović koja se nalazi u istom dvorištu gde i zgrada Doma kulture kaže da da su Srbi iz Babinog Mosta odlučni da opstanu uprkos ovakvim i mnogim drugim pritiscima.

Kako je kazao, policija je obavila uviđaj a o incident je obavešten i КFOR.
„Ovo dodatno utiče na uznemirenost Srba. Svakim danom je sve teže i teže ali borimo se šta da radimo. Želimo da ostanemo na našim vekovnim ognjištima“, rekao je Petrović.

Očevidac sinoćnjeg incidenta je Radosav Savić čija se kuća nalazi u neposrednog blizini Doma kulture gde su grafiti ispisani.

„Primetio sam ih oko 22 i 15. Bilo ih je dvojica a bela kola su bila parkirana ispred mog kafića i čekali su ih. Ja sam se vratio po ključeve i kad su me primetili odmah su pobegli“, kaže Radosav.

Školu u Babinom Mostu pohađa oko stotinu đaka dok u samom mestu ima nešto više od stotinu domaćinstva.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane