Saopštenja
Saopštenja

Kfor: Ostajemo posvećeni očuvanju bezbednosti na Kosovu

Kfor je saopštio da njegovi pripadnici ostaju posvećeni očuvanju bezbednosti i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu.
Kfor: Ostajemo posvećeni očuvanju bezbednosti na Kosovu
Vozila Kfora (Foto arhiva Kim)

Misija NATO na Kosovu u saopštenju na svojoj Fejsbuk stranici navodi da su jedinice Kfora iz SAD, Mađarske, Poljske i Turske završile vojnu vežbu "Amber Castle".

Posle nedeljne intenzivne obuke, Kfor je učvrstio svoju punu multinacionalnu interoperabilnost sprovodeći nekoliko aktivnosti, uključujući vežbe helikoptera, uklanjanje eksplozivnih sredstava i izviđačke patrole, navodi se u saopštenju.Ostale vesti

Ministarka Redžepi na sastanku sa Bratuom
Ministarka administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi Emilija Redžepi predstavila je danas šefu OEBS-a na Kosovu Janu Bratuu orijentaciju nove Vlade, sa fokusom na unapređenje lokalne samouprave i neophodnosti radi povećanja podrške zajednicama koje žive u multietničkim opštinama.
  • 24.02.2020
Hašim Tači otputovao u SAD
Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa visokim zvaničnicima američke uprave, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.
  • 23.02.2020
Redžepi sa predstavnicima Svetske banke o podršci mladima
Ministarka administracije i lokalne samouprave (MALS) Emilija Redžepi razgovarala je sa predstavnicima Svetske Banke o implementaciji trogodišnjeg projekta “Učesce mladih u lokalnom ekonomskom razvoju“.
  • 21.02.2020
Osmani i Cakaj o ekonomskoj i političkoj saradnji
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani sastala se sa vd. ministrom za evropske i spoljne poslove Albanije Gentom Cakajem.
  • 19.02.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je smrt dvanaest i ranjavanje 43 ljudi u Livadicama bilo "vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".
  • 16.02.2020
Makron u čestitki Tačiju pozvao i na ukidanje taksi

Povodom 12. godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova, francuski predsednik Emanuel Makron uputio je čestitku kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju.

  • 15.02.2020