Zabranjen ulazak na Kosovo pomoćnici direktora Kancelarije za KiM

Pomoćnici direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušici Nikolić danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe na Kosovo, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Prelaz Jarinje (Foto novosti.rs)

U saopštenju se ističe da je „Priština time nastavila praksu kršenja prava na slobodu kretanja“.

„Predstavnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju su u poslednja dva meseca izloženi sistematskom šikanaranju od strane kosovske policije i zabranama ulaska u južnu pokrajinu protivno sporazumima postignutim u Briselu“.

U saopštenju se napominje da je cilj ovakve prakse „ugnjetavanje srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i istiskivanje svakog vida institucionalnog prisustva Srbije na terenu“.

„Srbija će, kao i do sada, nastaviti da pronalazi načine da osigura neometano funkcionisanje svojih institucija na Кosovu i Metohiji i realizaciju pomoći narodu, a o postupanju Prištine biće informisane sve relevantne međunarodne instance“, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste u dvodnevnoj poseti Berlinu

  Delegacija Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i član predsedništva Bratislav Nikolić doputovala je u Berlin gde će danas i sutra imati niz sastanaka u Bundestagu, Ministarstvu spoljnih poslova i Кancelariji kancelarke Angele Merkel, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 • Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Tači: Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom

  Kosovski predsednik Hašim Tači, nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom, rekao je da je Kosovo voljno i spremno za mirovni sporazum sa Srbijom, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

 • Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  Đurić: Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa

  "Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

 • Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Tači sa Makronom o liberalizaciji viza

  Predsednik Kosova Hašim Tači večeras će učestvovati na večeri koju organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron, na početku Pariskog mirovnog foruma, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane