Vesti
Saopštenja

KP: Fizički sukobi u Gračanici i Lapljem Selu

Tokom proteklog vikenda na teritorije opštine Gračanica zabeležena su dva slučaja fizičkog nasilja. U jednom je bilo privođenja, saopšteno je iz Policije.
KP: Fizički sukobi u Gračanici i Lapljem Selu
Policijska stanica u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Juče oko 10.30 časova Kosovskoj policiji u Gračanici je prijavljen slučaj u kojem je došlo do verbalnog a potom i fizičkog sukoba između jednog Albanca i Srbina.

Slučaj je prijavio kosovski Albanac. Međutim, u izveštaju Kosovske policije nema podataka o eventualnim povredama ili hapšenjima osumnjičenog.

Odlukom nadležnog tužioca slučaj ide u redovnu proceduru.

U Lapljem Selu su uhapšene dve osobe, jedan muškarac i jedna ženska albanske nacionalnosti pošto su se pod dejstvom alkohola međusobno sukobili. Posledica tog sukoba su bile telesne povrede kod oba lica. Njima je, kako se navodi u saopštenju policije ukazana lekarska pomoć. Nakon saslušanja, tužilac je doneo odluku o policijskom zadržavanju.Ostale vesti

Od sutra informacije o zaraženima na Kosovu u 15 časova
Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIZJK) će podatke o zaraženima od sutra saopštavati svakoga dana u 15:00 časova.
  • 14.07.2020
Rakić i Abot o pandemiji koronavirusa
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave Goran Rakić razgovara je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Nikolasom Abotom o pandemiji izazvanoj virusom Kovid-19.
  • 14.07.2020
Vlada Kosova uvela nove mere
Vlada Kosova donela je odluku da ograniči kretanje građana starijih od 65 godina i onih koji imaju hronične bolesti, a zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa obustaviće se rad javnih i privatnih vrtića. Takođe, usvojena je odluka kojom je od večeras obavezno nošenje maski.
  • 13.07.2020
“Narod mora da bude obavešten o epidemiološkoj situaciji”
Predstavnici srpskog civilnog društva i nezavisnih medija na Kosovu pozivaju Krizni štab u Gračanici i nadležene u Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici da hitno obaveste javnost o epidemiološkoj situaciji u srpskim sredinama na centralnom Kosovu, a Krizni štab na severu Kosova podsećaju da neselektivno obaveštava medije.
  • 11.07.2020
Produžen mandat Euleksu na još godinu dana
Predsednik je razmenio pisma sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u kojima se navodi da je "misiji Euleks produžen mandat na još godinu dana", proučeno je iz u saopštenju iz Kabineta predsednika Kosova Hašima Tačija.
  • 11.07.2020
SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020