Vesti
Kultura

Milanu Vasiću nagrada publike na festivalu u Rakovici

Milan Vasić, glumac Prištinskog narodnog pozorišta, dobio je nagradu publike na „Festivalu pobednika festivala“ u Rakovici. „Ovo je nagrada za naše Pozorište i celo Kosovo“, kaže Vasić za RTV Kim.
Milanu Vasiću nagrada publike na festivalu u Rakovici
Milan Vasić u predstavi Ženidba (Foto G. Andrejević)

Na sedmom festivalu u Rakovici, Vasić je nagrađen za ulogu Potkoljosina u predstavi „Ženidba“, koju je režirao Milan Karadžić.

„Bio sam jako uzbuđen kada sam dobio nagradu. To je druga nagrada u roku od četiri, pet meseci. Znam da i mom pozorištu jako znači. Mi smo tu da radimo što više i kvalitetnije. Svaka nagrada dobro dođe i za nas i za naše pozorište, ali i za celo Kosovo, sve Srbe na Kosovu koji nas vole, koje mi u neku ruku i predstavljamo“, kaže za RTV Kim glumac.

Posebno značenje ima to što je nagrada stigla od publike, kaže Vasić. „Mi ovaj posao radimo isključivo zbog publike, ne zbog žirija. Kada vam publika da nagradu to je mnogo draža nagrada“.

„Vidim da u poslednje vreme sve zavisi ko je u žiriju. Kada su obično glumci u žiriju onda nekako te nagrade ne idu baš kako treba, čini mi se. Sada su sve nagrade dali jednom pozorištu, a bilo je šest pozorišta. Ali eto, i u Jagodini i ovde za ovu ulogu sam ipak ja dobio tu nagradu. Kada kažem „ja“ mislim na svoje pozorište. Zbog toga mi je jako drago što je naše pozorište u neku ruku opet iznad mnogih pozorišta“, naglašava on.
Vasić napominje da predstava „Ženidba“ možda ima i najduži vek od svih predstava koje igra ansambl Prištinskog pozorišta.

„To je lepa, kvalitetna komedija. Gogolj je pisao, Karadžić režirao, dobra nam je glumačka podela i prosto iz tog razloga ta predstava traje i trajaće sigurno još dugo. Mi smo ovu predstavu već jedanaest puta igrali u Novom Sadu, pošto je kooprodukcija, i to pred prepunom salom, prošli celo Kosovo. Igramo je svuda“, ističe Milan Vasić.

Predstava „Ženidba“ premijerno je izvedena povodom jubileja prištinskog pozorišta u Domu kulture u Gračanici, u režiji Milana Karadžića, po tekstu Nikolaja Vasiljevića Gogolja, a rađena u kooprodukciji za Narodnim pozorištem u Novom Sadu.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020