N.Todorović: Dobro poznajem ovu publiku, voleće predstavu

Nakon premijere u Leskovcu, predstava „Ako se probudiš ili kao da je važno“ po scenariju Isidore Milosavljević, a u režiji Nenada Todorovića večeras će biti igrana u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nenad Todorović (Foto Kim)

Ova porodična drama je rađena u koprodukciji Prištinskog narodnog pozorišta sa Leskovačkim. „Meni je bilo zadovoljstvo da tu predstavu radim budući da poznajem taj ansambl jako dobro. Ja sam tri godine radio u Leskovačkom pozorištu, tako da je iskustvo prištinskog reditelja i leskovačkih glumacaizrodilo jednu dosta dobru predstavu koja će imati svoj život sigurno, bez obzira što je reč o porodičnoj drami sa elementima tragedije“, kaže za RTV Kim reditelj Nenad Todorović.

Komad je rađen po uzbudljivom postmodernističkom ključu, kaže reditelj, a sama dramska struktura je sadržajni narativ što može da se priključi klasičnoj drami.

„Mislim da je ovo dobar pokazatelj da kada se dva pozorišta udruže u autorskom smislu najpre, naravno i produkcijskom to se podrazumeva, je dobar dokaz da to može da se izrodi u nešto što je dobar umetnički projekat. Mi očekujemo dug život te predstave. Ovo večeras u Gračanici u Domu kulture, koliko god da bude igranja, verovatno je najdraže zato što se radi o našem gradu“.

Todorović se nada dobroj poseti i dobrom prijemu kod gračaničke publike.

„Možda je to samouvereno sa moje strane, ali pošto ja dobro poznajem ovu publiku znam da će voleti ovakvu vrstu tretmana jednog dramskog dela“.

Iako je tek nedavno imala premijeru, predstava „Ako se probudiš ili kao da je važno“ je već osvojila dve nagrade. Na Festivalu mladih pozorišnih stvaralaca "Metamorfoza", autorka komada Isidora Milosavljević dobila je nagradu stručnog žirija i nagradu novinara.

„Stručni i novinarski žiri nisu bili lokalni tako da se radi o neutralnim ljudima, što znači da se radi o dobrom komadu i to je ono što sigurno ovaj komad može da promoviše među dobre“, kaže Todorović.

U predstavi igraju: Maja Janković, Ivan Janković, Filip Radivojević, Nataša Stanković, Maja Jovanović i Nađa Tomić.

Dramaturg je Željko Hubač, a scenograf Goran Stojčetović.

Predstava „Ako se probudiš ili kao da je važno“ počinje večeras u 20 sati na matičnoj sceni Prištinskog pozorišta u Gračanici.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane