Stigao odgovor iz Vatikana na pismo ministarstva o misi u pravoslavnom hramu

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je saopštilo da je kardinal Đanfranko Ravasi uputio odgovor na pismo koje je ministar Vladan Vukosavljević poslao povodom održavanja mise u ostacima pravoslavnog hrama u Novom Brdu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Misa u pravoslavnom hramu u Novom Brdu (Foto Politika)

"Ministarstvu kulture i informisanja stigao je ljubazan i sadržajan odgovor Njegove eminencije u kome se, između ostalog, ističe ’uveravanje da će Sveta stolica učiniti sve da se izbegnu bilo kakve napetosti koje mogu da načine štetu bogatoj hrišćanskoj tradiciji koja je prisutna na Balkanu, kao i verskim slobodama koje su neophodne za miran i temeljan saživot’", saopštilo je Ministarstvo Kulture Vlade Srbije.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije se nada da će i ubuduće saradnja između Srbije i Vatikana u oblasti kulture biti na dostignutom visokom nivou.

Zbog održavanja rimokatoličke mise na ostacima pravoslavnog hrama u Novom Brdu, ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević je 9. avgusta uputio pismo kardinalu Ravasiju, predsedavajućem u Papskom savetu za kulturu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane