Zabranjen ulazak na Kosovo rukometnom klubu iz Prokuplja

Ekipa rukometnog kluba "Toplica" iz Prokuplja, zaustavljena je juče na prelazu Brnjak, jer nije imala potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, saopšteno je iz Kosovske policije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Administrativni prelaz Brnjak (Foto arhiva KIM)

Portparol Policije Kosova Baki Keljani, potvrdio je za kosovske medije, da rukometnoj ekipi "Toplica" iz Prokuplja nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

Keljani je rekao da ekipi iz Prokuplja nije dozvoljen ulazak na Kosovo, juče u kasnim popodnevnim satima, jer nije imala potrebnu dozvolu za odigravanje utakmice.

RK "Toplica" je planirao da uđe na teritoriju Kosova, kako bi odigrao meč prve lige Srbije protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

Tokom jučerašnjeg dana, Kosovska policija nije dozvolila ulazak na Kosovo ni fudbalerima Crvene zvezde.

„Namera Prištine da se srpski sport progna sa Kosova“

Povodom zabrane Prištine da igrači Rukometnog kluba "Toplica" iz Prokuplja ne gostuju kod domaćina "Mokra Gora" u Zubinom Potoku, Kancelarija za Kosovo je istakla  da je reč o „očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Кosova i Metohije, a klubovima i timovima u pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija“. 

„U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Кosova i Metohije“, napominje se u saopštenju.

Priština po svemu sudeći namerava da izolovanjem Srba na Кosovu „izvrši pritisak na narod u pokrajini i na Beograd“.

„Apelujemo na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Кosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje. Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine“, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane