Vesti
Saopštenja

Na Dan pozorišta počinje nova sezona NPP-a

Na matičnoj sceni u Gračanici, izvođenjem predstave "Ivkova slava u Prizrenu", Narodno pozorište Priština će obeležiti svoj dan. Time će zvanično početi jesenja sezona rada ovog teatra.
Na Dan pozorišta počinje nova sezona NPP-a
Scena iz predstave Ivkova slava u Prizrenu (Foto Kim)

Svečano otvaranje sezone počinje od 19:30 u Domu kulture "Gračanica". Iste večeri u 20 časova biće izvedena predstava „Ivkova slava u Prizrenu“.

Predstvu "Ivkova slava u Prizrenu" režiao je Bojan Stojčetović, a rađena je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Narodnog pozorišta Niš.

Već sledećeg dana, najmlađu publiku očekuje predstava "Uspavana lepotica". Njeno izvođenje zakaazano je u 11 časova u Gušterici, a već u četvrtak 10.oktobra biće izvedena i u Goraždevcu.

Predstvu za najmlađe je režirala Radmila Knežević.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020