Patrijarh Irinej u ponedeljak na Kosovu

Srpska pravoslavna crkva započela je obeležavanje 800 godina autokefalnosti liturgijom u manastiru Žiča, navodi se na sajtu Eparhije Raško-prizrenske.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pećka patrijaršija (Foto arhiva Kim)

Obeležavanje jubileja počelo je u 9:00 sati svetom liturgijom koju služi patrijarh srpski Irinej, uz sasluživanje svih arhijereja SPC.

U ponedeljak, 7. oktobra, patrijarh Irinej će služiti liturgiju u drevnom sedištu SPC, Pećkoj Patrijaršiji, nakon koje će posetiti manastire na Kosovu, dodaje se u objavi na sajtu Eparhije.

Svečana akademija povodom proslave, biće održana u utorak, 8. oktobra u Sava Centru u Beogradu, sa početkom u 20:00 sati.

Ostale vesti

 • Obeležena slava u Lipljanu

  Obeležena slava u Lipljanu

  U crkvi posvećenoj Vavedenju presvete Bogorodice u Lipljanu obeležen je istoimeni pravoslavni praznik, Dan privremenog organa Opštine Lipljan i krsna slava pojedinih meštana. U prisustvu velikog broja dece i vernika, svetu liturgiju služio je episkop raško-prizrenski Teodosije.

 • ’’Naše je ono što damo drugima’’

  ’’Naše je ono što damo drugima’’

  „Probali smo da stignemo do nemoćnih i ostavljenih, do ljudi koji su bili u potpunoj izolaciji, bez kontakta sa bližnjima i bilo kakvim institucijama. Ta pomoć je bila često prva i jedina u sredinama gde se nije mogla organizovati zdravstvena zaštita na Kosovu i Metohiji“, kazao je dr Zvonimir Stašević iz Humanitarne organizacije „Sveti Jovan Milostivi“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane