Vesti
Saopštenja

Tači se sastao sa čelnicima bezbednosnih i pravnih institucija

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se danas sa čelnicima bezbednosnih i pravnih institucija sa kojima je razgovarao o stanju bezbednosti uoči vanrednih parlamentarnih izbora koji se sutra održavaju na Kosovu.
Tači se sastao sa čelnicima bezbednosnih i pravnih institucija
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Hašim Tači se sastao sa direktorom policije Rašitom Ćaljajem, glavnim državnim tužiocem Aleksandrom Ljumezijem i direktorom Kosovske obaveštajne agencije Špendom Madžunijem.

Tači je na sastanku rekao da je Kosovo izgradilo “tradiciju slobodnih i demokratskih izbora” i ocenio je dosadašnji proces kao dobar i bez incidenata koji bi ugrozili izborni process.

“Siguran sam da će i ovi izbori biti slobodni i demokratski”, rekao je Tači, i dodao da će
i ovi izbori ispunti najviše standarde.

U saopštenju se navodi da je Direktor Ćaljaj obavestio Tačija da je “Policija Kosova u stanju pripravnosti i da je u potpunoj koordinaciji sa ostalim institucijama, kako bi garantovali potpunu bezbednost na dan izbora, uz posebu pažnju u glasačkim centrima”.

Glavni tužilac Ljumezi obavestio je da će “tužioci biti u stanju pripravnosti u svakom regionalnom centru na celom Kosovu”, i biće koordinisani sa svim institucijama kako bi se odmah reagovalo, ukoliko za to bude bilo potrebe.

Direktor OAK-a Madžuni je obavestio da Agencija nastavlja da prati stanje i da “procenjuje pretnje za sigurnost”.

Rukovodioci bezbednosnih i pravnih institucija su formirali Centar za zajedničku koordinaciju kako bi se “ubrzala razmena informacija, kako bi se koordinirali postupci i kako bi se na vreme reagovalo u svakoj situaciji”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020