Vesti
Saopštenja

Policija pripremila operativni plan za izbore

Policija Kosova je pripremila operativni plan za sprovođenje izbornog procesa u nedelju 6. oktobra.

Policija pripremila operativni plan za izbore
Kosovska policija (Foto Kontakt)

Taj plan predviđa stvaranje mirne i bezbedne klime za sve građane Kosova, kao i održavanje javnog reda i mira, pre, tokom i nakon izbora.

„Policija Kosova će angažovati dovoljni broj policijskih službenika raznih profila, koji pripadaju raznim jedinicama u okviru Policije Kosova, i preduzela je dodatne mere tako što je odredila i koordinatore Policije i CIK-a, i drugim angažovanim institucijama u ovom procesu“, navodi se u saopštenju.

Ujedno PK-a će preduzeti sve potrebne mere ukoliko se uoči krivično delo ili druga nepravilnost prilikom glasanja u koordinaciji sa Tužilaštvom Kosova.

Policija Kosova je pozvala sve građane na sradnju i prijavu nezakonite radnje povezane sa bezbednošću izbornog procesa.

Policiju možete kontaktirati na 192 ili 038 550 999, kao i na adresi info@kosovopolice.com kao i najbližoj policijskoj stanici.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020