Vesti
Saopštenja

Pomoćnik direktora Кancelarije za KiM vraćen sa Jarinja

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju koji je zadužen za zaštitu kulturne baštine, Dušan Jovović, vraćen je sa administrativnog prelaza Jarinje.
Pomoćnik direktora Кancelarije za KiM vraćen sa Jarinja
Prelaz Jarinje (Foto Novosti)

Jovović je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, trebalo da u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira na Kosovu, “gde se sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice”.

“Sprečavanje predstavnika Кancelarije za Кosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je Кancelarija za Кosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Кosovu.

“Među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Кirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020