Pomoćnik direktora Кancelarije za KiM vraćen sa Jarinja

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju koji je zadužen za zaštitu kulturne baštine, Dušan Jovović, vraćen je sa administrativnog prelaza Jarinje.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prelaz Jarinje (Foto Novosti)

Jovović je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, trebalo da u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira na Kosovu, “gde se sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice”.

“Sprečavanje predstavnika Кancelarije za Кosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je Кancelarija za Кosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Кosovu.

“Među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Кirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska”, zaključuje se u saopštenju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane