Vesti
Politika

„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?

Koalicija „Sloboda“ saopštava da se nakon objavljivanja dva spota na albanskom jeziku susrela sa „najsurovijom medijskom propagandom ikada u Srbiji“.
„Sloboda“: U čijoj vladi je sedela Srpska lista?
Nenad Rašić (Foto Kim)

Istovremeno, postavljaju pitanje “u čijim institucijama i čijoj vladi je do juče sedela Srpska lista? Da li je moguće da mediji Srbije ne znaju da je to vlada Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija ili svesno krše sve etičke kodekse novinarstva, vodeći najsuroviju propagandu protiv Srba koji ostaju da žive ovde, na ognjištima predaka?”

“Sloboda” poručuje da „Srpska lista” nije Srbija.

“Da li mi govorimo da Srbija mora da dobije nešto da bi Kosovo dobilo sve” ili to govori predsednik države Srbije, Aleksandar Vučić?”, pitaju iz koalicije “Sloboda”.

Napominju da u istoriji “nikada nismo imali neodgovorniju vladu spram građana Srbije, bez vizije, bez etike i bez ikakve odgovornosti građanima, kojoj ta ista vlada, treba da služi”.

Mirić napustio “Slobodu”

Presednik Nove partije Kosova, Dragiša Mirić, sa još dva kandidata iz ove stranke napustio je koaliciju „Sloboda“ zbog poruka koje je u spotu na albanskom jeziku, u ime koalicije, juče izneo predsednik Progresivno demokratske stranke, Nenad Rašić, kojima se, navodi Mirić, „veliča nezavisnost Kosova“.

„Izašao sam iz koalicije i sa sobom povukao dva kandidata za poslanike ispred moje partije zbog toga što ne želimo da učestvujemo sa takvim ljudima koji veličaju nezavisnost Kosova“, rekao je u izjavi za KoSSev Mirić.
Kaže da je tokom cele svoje političke karijere branio interese Srba, te da nije planirao da izađe na izbore da bi bio ministar, zamenik, već da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Ova stranka se neće nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mirić, kao i ostali članovi, neće napuštati Novu partiju Kosova, potvrdio je, dok će u budućnosti raditi na jačanju same stranke.

„Radićemo sa našim Srbima na Kosovu i Metohiji, nećemo preleteti nigde, sačekaćemo lokane izbore pa ćemo videti šta će narod odlučiti“, poručio je.

 Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020