Lepina: Kamen temeljac za novu kuću porodici Simić

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović položio je kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Simić u Lepini. „Najbitnije je utemeljenje naših porodica na Kosovu“, poručio je Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Polaganje kamena temeljca za izgradnju kuće Simićima (Foto Kim)

Četvoročlana porodica Simić, koja je iz Štimlja izbegla 1999, godinama živi po privatnim kućama i u neadekvatnim uslovima.

„Nama ovo mnogo znači, za trajni opstanak ovde na Kosovu. Dugo smo bili na mestima i po raznim kućama kao raseljena lica. Kuće u kojima smo do sada živeli imale su loše uslove za život, bile su stare i trošne, sa vlagom. Pokušavali smo da te kuće održavamo da bi smo svojoj deci pružili bolje uslove. Zahvalani smo svima koji su nam omogućili sve ovo“, kazao je Milan Simić.

„Živeli smo u lošim uslovima. Bilo nam je teško, bili smo žrtve nedaća i problema. Ipak, vratilo nam se trostruko. Sve muke koje smo imali zajedničkim snagama smo prošli. Zahvaljujem se predsedniku Opštine Gračanica Srđanu Popoviću i ostalima koju su nam pomogli. Srećni smo, jer nismo verovali da će ovo nama da se desi, iako smo zaslužili mnogo ranije“, rekla je Marija Simić.

Komšije iz Lepine i okoline su takođe došle da Simićima čestitaju početak izgradnje kuće.

„Porodica Simić, odnosno moje prve komšije, oni su u ovoj trošnoj kući živeli petnaest godina, u neadekvatnim uslovima za život, sa dvoje dece. Baš su se namučili. Veoma smo srećni, kao komšije, što će dobiti novu kuću. Nadamo se da će biti divna“, kazao je Vladica Slavić.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je u pratnji svojih saradnika, zajedno sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Bojanom Mitićem, položio kamen temeljac za izgradju kuće Simićima.

„Poslednju kuću za ovu godinu pravimo porodici Simić koja je stvarno zaslužila da ima svoj dom, znajući šta su sve prošli. Srećan sam što smo uspeli da im pomognemo na adekvatan način. Znamo da su im i deca nezaposlena, to ćemo u nekom drugom periodu da rešimo. Svaki novi temelj je nova budućnost i nećemo stati sa tim“, naveo je Popović i izrazio nadu da se sa izgradnjom kuća neće stati.

„U Opštini sam razgovarao sa svojim timom, da kako znamo i umemo, u sledećoj godini napravimo još kuća i još porodica usrećimo. Nadam se da, po generalnom planu na kojem radimo, za dve godine neće postojati porodice koje neće imati krov nad glavom. Najbitnije je da je izgradnja svake kuće i utemeljenje naših porodica na Kosovu“, poručio je Popović.

Izgradnju kuće porodici Simić finansira Oština Gračanica kroz projekat ukupne vrednosti od 104.000 evra za ukupno šest kuća namenjenih raseljenim licima, socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima.

 

Ostale vesti

 • Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Posle deset godina redovno snabdevanje vodom u Koretištu i Pasjaku

  Od juče, meštani novobrdskih sela Koretište i Pasjak, imaju redovno snabdevanje vodom. Opština Novo Brdo, iz sopstvenog budžeta, uplatila je Kosovskom preduzeću za distribuciju i snabdevanje električnom energijom  KEDS dve hiljade evra na ime starog duga koji nisu izmirili potrošači, zbog čega je obustavljena isporuka struje za lokalni vodovod.

 • IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  IFJ pozvao predsednika Kosova da zaustavi uznemiravanje novinara

  Međunarodna federacija novinara (IFJ) je povodom pritvaranja ekipe Radio Beograda i zadržavanja novinara televizije Pink i agencije Tanjug na administrativnom prelazu Jarinje poslala pismo predsedniku Kosova u kojem se kosovske vlasti pozivaju na poštovanje međunarodnih standarda i prestanak uznemiravanja novinara koji prate događaje na Kosovu.

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane