’’Ivkova slava u Prizrenu’’ za početak jesenje pozorišne sezone

Narodno pozorište u Prištini (sa privremenim sedištem u Gračanici) će 08. oktobra od 19:30 u Domu kulture u Gračanici obeležiti svoj dan i dodeliti godišnje nagrade, nakon čega će biti izvedena "Ivkova slava u Prizrenu".

Podeli ovaj članak sa:
  • Detalj iz predstave ''Ivkova slava u Prizrenu'' (Foto Igor Vuković)

Po završetku leta koje je u radu ove kuće obeležila nagrađivana predstava "Žene iz Troje" u režiji Nebojše Bradića i njenog izvođenja na letnjim festivalima širom Srbje, Narodno pozorište u Prištini (NPP) otvoriće narednog utorka jesenju pozorišnu sezonu u Gračanici.

"Ivkovu slavu u Prizrenu" je, prema tekstu komedije Stevana Sremca koji je sam adaptirao u dramu, režirao član ansambla NPP-a Bojan Stojčetović. Premijera "Ivkove slave u Prizrenu" izvedena je 10. maja ove godine na sceni u Gračanici. Nakon toga su usledila izvođenja u Zvečanu i Beogradu.

Odmah nakon novog izvođenja "Ivkove slave...", ansambl će za najmlađu pozorišnu publiku na Kosovu i Metohiji izvesti dva puta "Uspavanu lepoticu" - 09. oktobra od 11:00 u Donjoj Gušterici i 10. oktobra od 12:00 u Goraždevcu.

U ovoj predstavi za male i velike će se prepoznati mnoga deca, ali i odrasli, jer nosi univerzalnu poruku da je dobrota jedini način da život postane bajka. Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala članica ansambla Radmila Knežević.

Škola glume NPP-a u Gračanici nastaviće svoj rad 09. oktobra, kada će biti održan i prvi čas glume u jesenjoj sezoni.

Izvođenje predstave "Ako se probudiš ili kao da je važno" u režiji Nenada Todorovića i sa scenografijom Gorana Stojčetovića, a koju u koprodukciji sa Narodnim pozorištem u Leskovcu realizuje NPP, zakazano je u Gračanici za 21. oktobar. U međuvremenu, ovaj komad će biti premijerno izveden na zatvaranju festivala mladih pozorišnih stvaralaca koji se pod nazivom “Metamorfoza” održava u Leskovcu od 1. do 6. oktobra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane