Vesti
Saopštenja

Koalicija “Sloboda” započela kampanju u Prizrenu

Koalicja “Sloboda” juče je u Prizrenu započela izbornu kampanju pod sloganom “Ostajemo ovde”. “Želeli smo da pokažemo da je politika dvosmerna ulica na relaciji građani – vlast”, poručili su iz ove koalicije.
Koalicija “Sloboda” započela kampanju u Prizrenu
Nenad Rašić u Prizrenu (Foto Koalicija ''Sloboda'')

U saopštenju Koalicije “Sloboda” dostavljenom medijima navodi se da “dobar servis građana zahteva, pravedno sprovođenje izbora, zastupanja i učešća, kako bi se obezbedile prave mogućnosti svim građanima da se izjasne o javnim poslovima”.

Ističe se da su efikasnost i delotvornost neophodne kako bi se obezbedilo ostvarenje ciljeva uz najbolje korišćenje resursa, kao i da je potrebna “otvorenost i transparentnost, da bi se javnosti obezbedio pristup informacijama i olakšalo razumevanje načina na koji se vode javni poslovi”.

“Etičko ponašanje obezbeđuje da javni interes bude iznad privatnog jer bez toga je čak i stručnost i sposobnost, zanemarljiv pojam. Razgovarajući sa građanima, usvajajući sugestije i predloge dokazujemo otvorenost koja je uslov inovativnosti za obezbeđivanje novih rešenja koja će biti na korist čitavom društvu. Samo tako ćemo moći da obezbedimo dugoročnost orijentacije za brigu o budućim pokoljenjima”, navodi se u saopštenju i dodaje da je “kulturna raznovrsnost i socijalna kohezija Prizrena sjajna polazna osnova za garanciju da svi građani budu zaštićeni i poštovani i da niko ne bude diskriminisan ili isključen”.

“Početkom kampanje u Prizrenu zvanično smo preuzeli odgovornost za svoje postupke”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020