Vesti
Sport

Humanitarni turnir za svetinje i višečlane porodice na Kosovu

U sportskoj hali u Lapljem Selu održava se humanitarni turnir u basketu i stonom tenisu. Sav prihod od takmičenja biće namenjen ugroženim srpskim višečlanim porodicama i svetinjama na Kosovu.
Humanitarni turnir za svetinje i višečlane porodice na Kosovu
Učesnici turnira (Foto Kim)

Bratislav Bogdanović je ovaj turnir organizovao uz pomoć humanitarne organizacije „Svi za Kosmet“ iz Beograda. Po njegovim rečima, ova organizacija godinama sprovodi poklonička putovanja ljudi iz centralne Srbije po Kosovu i deli pomoć ugroženim porodicama i manastirima.

„Ovo je prvi put da se u opštini Gračanica organizuje turnir ovakvog tipa, što bi se reklo `Srbi sa Kosova, za Srbe sa Kosova`. Organizacija `Svi za Kosmet` organizuje turnir i sav novac ide u fond za mnogočlane porodice”, naveo je Bogdanović za RTV Kim.

Čast da otvore turnir imali su košarkaši mlađi od osamnaest godina. Kažu da ih je okupila humanost.

„Puno mi znači ovaj turnir, pre svega, zato što je humanitarnog karaktera. Zato sam se i odazvao, a košarku i inače treniram“, kazao je Milan Jovanović.

„Učešće na ovom turniru meni je prilika pre svega za druženje, ali i pomaganje, jer je turnir humanitarnog karaktera za naše svetinje na Kosovu i ugrožene porodice. Za turnir sam saznao tako što sam video plakat, okupili smo ekipu i došli da se družimo i igramo“, rekao je Nikola Kukureković.

„Bavim se košarkom zato što mi se taj sport najviše sviđa, i najbolji sam u tom sportu. Odazivam se uvek ovakvim pozivima jer su humanitarog karaktera“, kazao je Dimitrije Jančetović.

Poziv je prihvatio i sportski sudija iz Kosovske Mitrovice Siniša Trpković koji je, kako kaže, "tu kako bi sve bilo u najboljem redu".

„Najbitnije je da igrači ostanu profesionalni, ipak je sve ovo humanitarnog karaktera. Prema nekim mojim informacijama, mislim da će biti ukupno oko 15-16 ekipa“, istakao je Trpković.

Pored mlađih, učesnici turnira su i stariji od osamnaest godina koji će na teren izaći nešto kasnije.

Prijava ekipe u stonom tenisu za ovaj humanitarni turnir iznosla je 400 dinara, za basket 3+1 iznos je bio 1.000 dinara.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020