Đurić sa Falkonijem o problemima naroda na Kosovu

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić, razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem. Upoznao ga je sa političkom i bezbednosnom situacijom na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Žan-Luj Falkoni i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da su tokom razgovora, razmenili mišljenja o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, "sa ciljem postizanja kompromisnih rešenja koja će otvoriti perspektive za društveni i ekonomski razvoj na Кosovu i doprineti trajnoj stabilizaciji prilika u regionu".

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić, informisao je ambasadora Francuske o teškim uslovima života srpskog naroda na Kosovu, i stalnim nastojanjima Prištine da ograniči ljudska i politička prava Srba, napominje se u saopštenju .

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim parlamentarnim izborima na Кosovu.

Đurić je upozorio "na sve izraženije antisrpske poruke albanskih političkih aktera u predizbornoj kampanji i onemogućivanje glasanja sa srpskim dokumentima".

U saopštenju, Đurić je napomenu da je nedavna poseta predsednika Emanuela Makrona Beogradu bila veoma važan događaj za odnose dveju zemalja i da je to bila izuzetna prilika za produbljivanje saradnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa francuske države.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane