Đurić sa Falkonijem o problemima naroda na Kosovu

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić, razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Lujom Falkonijem. Upoznao ga je sa političkom i bezbednosnom situacijom na Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Žan-Luj Falkoni i Marko Đurić (Foto Kancelarija za KiM)

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da su tokom razgovora, razmenili mišljenja o perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, "sa ciljem postizanja kompromisnih rešenja koja će otvoriti perspektive za društveni i ekonomski razvoj na Кosovu i doprineti trajnoj stabilizaciji prilika u regionu".

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić, informisao je ambasadora Francuske o teškim uslovima života srpskog naroda na Kosovu, i stalnim nastojanjima Prištine da ograniči ljudska i politička prava Srba, napominje se u saopštenju .

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim parlamentarnim izborima na Кosovu.

Đurić je upozorio "na sve izraženije antisrpske poruke albanskih političkih aktera u predizbornoj kampanji i onemogućivanje glasanja sa srpskim dokumentima".

U saopštenju, Đurić je napomenu da je nedavna poseta predsednika Emanuela Makrona Beogradu bila veoma važan događaj za odnose dveju zemalja i da je to bila izuzetna prilika za produbljivanje saradnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa francuske države.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane