Tači sa predstavnicima "Toyote"

Predsednik Kosova Hašim Tači se, drugog dana posete Japanu, sastao sa predstavnicima automobilske kompanije „Toyota“, navodi se u saopštenju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: ZPRK)

Na sastanku sa zamenikom izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai i menadžmentom fabrike za proizvodnju u "Toyota City-ju",Tači je zatražio od njih da razmotre mogućnost proširenja tržišta na Kosovo, a preko njega i na zemlje Zapadnog Balkana i Evrope.

„Bila je to izuzetna mogućnost da razgovaramo o mogućnosti proširenja tržišta "Toyote" na Kosovu. Mi smo sigurna zemlja za investicije, sa evropskim zakonima i talentovanom radnom snagom. Nakon ove posete održaćemo i druge sastanke kako bismo produbili ovu saradnju“, rekao je on.

Prema njegovom mišljenju na ovom sastanku je pozdravljena ideja o Japanskom biznis centru na Kosovu.

S druge strane, zamenik izvršnog direktora korporacije "Toyota" Mitsuru Kawai pozdravio je ideju o razmatranju mogućnosti saradnje sa Kosovom.

On je istakao da na samom početku mora da se poveća broj korisnika.

„Zato je prva misija i zahtev za kosovski narod da voze što više Toyota“, dodao je on.

Ostale vesti

 • Tači otputovao u SAD

  Tači otputovao u SAD

  Kosovski predsednik Hašim Tači, otputovao je u SAD, gde će prisustvovati prijemu koji povodom početka Generalne skupštine UN organizuje američki predsednik Donald Tramp.

 • KDI: Problemi u opštini Gračanica

  KDI: Problemi u opštini Gračanica

  U opštini Gračanica najveći problemi su putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, snabdevanje pijaćom vodom, javni prevoz, upravljanje otpadom, ilegalne deponije i zagađenja rečnog toka Gračanke kroz Laplje Selo i Preoce. Svi ovi problemi navedeni su u katalogu koji je izradio Kosovski demokratski institut (KDI).

 • Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na Mokroj Gori grafiti OVK

  Na planini Mokra Gora koja se nalazi na severu Kosova u opštini Zubin Potok, po stenama su ispisani grafiti "UÇK" (OVK - Oslobodilačka vojska Kosova), navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Srpska lista.

 • Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Stigli lekovi za zdravstvene ustanove na centralnom Kosovu

  Кamion sa lekovima namenjenim zdravstvenim institucijama u opštini Gračanica dopremljen je i isporučen jutros Кliničko bolničkom centru u Gračanici, odakle će biti distribuiran svim institucijama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane