Jevtić: Odluka Centralne izborne komisije protivzakonita

Odluka centralne izborne komisije da na predstojećim izborima onemogući biračima da glasaju sa srpskim dokumentima je protivzakonita, kazao je potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić tokom posete Ranilugu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

"Interesantno je", kazao je Jevtić, "da je CIK ranije već doneo odluku da se u izborni proces ide kao i do sada“.

„U toku jučerašnjeg dana smo dobili informaciju da postoji inicijativa od strane predstavnika SLS-a da se to izmeni“, nastavio je on i dodao da su o odluci Centralne izborne komisije obavestili međunarodnu zajednicu, jer je to, kako je rekao, protivzakonito.

„U zakonu vrlo jasno stoji da svi oni koji se nalaze na biračkom spisku mogu da glasaju sa ličnom kartom, bilo Kosova ili Srbije, ili sa bilo kakvom identifikacionom kartom koja dokazuje identitet osobe“, naveo je Jevtić.

On je istakao da je namera da se „utiče na to da bude manji broj onih koji će izaći na izbore“.

Izrazio je očekivanje da će broj glasača biti veći u odosu na prethodne izbore.

„Procene su da će na izbore izaći negde oko 60.000 do 70.000 Srba“, zaključio je Dalibor Jevtić.

Jevtić je optužio predsednika SLS-a da vrši pritisak na radnike Pošte Kosova.

"Moram da napomenem činjenicu da smo dobili informaciju i pozive od pojedinih naših sunarodnika da im je prećeno, mislim na one koji rade u Pošti Кosova koji tvrde da su pretnje došle od strane direktora za manjine u toj pošti, gospodina Petrovića, koji inače ima i svoju stranku. Od tih ljudi se zahteva da glasaju za tu stranku, a ukoliko to ne urade i ne dokumentuju glasanje, da će biti suspendovani, isterani sa posla ili premeštani u sredine u kojima nema Srba”, tvrdi jedn od potpredsednika Srpske liste.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane