Dani medija EU-Zapadni Balkan u Podgorici

Evropska komisija organizuje treći forum Dani medija EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Podgorici 12. i 13. septembra 2019.

Podeli ovaj članak sa:
 • Podgorica (Foto total-montenegro-news.com)

Skup koji je prvi put organizovan 2017. ima za cilj da osigura da sloboda medija ostane prioritet, istovremeno se baveći složenim gorućim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima sa kojima se region trenutno suočava.

Ovogodišnje izdanje će se fokusirati na odnose između politike i medija. Na Danima medija će po prvi put učestvovati politički predstavnici iz regiona zaduženi za informacije i predstavnici medija.

Uvodna izlaganja na forumu imaće evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Crne Gore Duško Marković.

Nakon njih će biti održan veliki panel koji će se fokusirati na „osiguravanje slobode medija i održivosti nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“.

Prvog radnog dana prisutni će razmeniti mišljenja u tri paralelne radionice: nezavisno izveštavanje, pomirenje i regionalna saradnja, podsticanje nove generacije novinara i novih poslovnih modela.

Drugog dana će biti predstavljeni zaključci sa radionica i održana panel diskusija „Politika se susreće sa medijima“.

Među učesnicima skupa su i predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Desir, predstavnica Generalnog direktorata za susedsku politiku i pregovore sa EU Henoveva Ruiz Kalavera, mnogobrojni ambasadori, univerzitetski profesori, političari i novinari. Očekuje se da će skupu prisustvovati više od 300 učesnika.

Ostale vesti

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

 • Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Na nekoliko lokacija u Gračanici uskoro će biti postavljene „pametne klupe“, koje će građanima, osim predaha, omogućiti punjenje mobilnih uređaja i korišćenje interneta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane