Na Merdaru zaplenjen "porše“

Carinici na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni "porše 911 karera 4 GTS" koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Podeli ovaj članak sa:
  • Zaplenjeni porše (Foto Uprava carina)

Pravo iznenađenje carinicima je priredio vozač "poršea" nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, kada se u popodnevnim časovima 3. septembra 2019. godine pojavio na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz Uprave carina.

Vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije utvrđeno je da "porše 911 karera" nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Tako bi se ovaj luksuzni auto uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane