Najavljena velika finansijska sredstva za rešavanje zagađenosti Gračanke

U sali Skupštine Opštine Gračanica održana je prva javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu. Prioritet će biti rešavanje zagađenosti reke Gračanke u Lapljem Selu, kazao je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zagađena reka Gračanka (Foto Kim)

Meštani Lapljeg Sela suočeni su sa nepodnošljivim smradom iz reke Gračanke već nekoliko godina, to je i najveći problem u selu kazao je predsednik Slaviša Todić.

„Laplje Selo je iskoristilo skoro sva demokratska sredstva kada je rešavanje tog problema u pitanju. Sada smo od Opštine Gračanica zatražili da to malo radikalizujemo, pa nam je Opština izašla u susret tako što je prvo pronašla zagađivače, a onda radiklanim merama sprečila dalje ulivanje tih hemikalija u reku“, kazao je Todić.

Opština Gračanica je u više navrata pokušavala da čišćenjem rečnog korita reši ovaj problem, međutim ako prošetate ovim selom, jasno je da ni to nije urodilo plodom.

Na prvoj javnoj raspavi o Nacrtu budžeta za narednu godinu, koja je juče održana, a kojoj su prisustvovali predstavnici Lokalnih saveta svih mesta u ovoj opštini i predstavnici opštinskih direktorijata, gradonačelnik Srđan Popović je najavio da će naredne godine prioritet biti rešavanje zagađenosti ove reke.

„Mi ćemo se truditi da sva mesta razvijamo ravnomerno, ali uvek postoje i prioriteti. Naredne godine velika sredstva planiramo da uložimo u rešavanje problema zagađenosti reke Gračanke kroz Laplje Selo, što bi trebalo i građani ostalih mesta da razumeju“, kazao je Popović.

Osim meštana Laljeg Sela sa istim problemom se suočavaju i stanovnici susednog Preoca, ali i albanskog sela Dobrevo.

Ostale vesti

 • Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Đorđević i Đurić o pomoći porodicama stradalih

  Na inicijativu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića održan je sastanak sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem kako bi se razgovaralo o najboljim načinima za rešavanje problema koje imaju porodice kidnapovanih, nestalih i ubijenih lica na Kosovu i Metohiji.

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane