Najavljena velika finansijska sredstva za rešavanje zagađenosti Gračanke

U sali Skupštine Opštine Gračanica održana je prva javna rasprava o Nacrtu budžeta za narednu godinu. Prioritet će biti rešavanje zagađenosti reke Gračanke u Lapljem Selu, kazao je predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zagađena reka Gračanka (Foto Kim)

Meštani Lapljeg Sela suočeni su sa nepodnošljivim smradom iz reke Gračanke već nekoliko godina, to je i najveći problem u selu kazao je predsednik Slaviša Todić.

„Laplje Selo je iskoristilo skoro sva demokratska sredstva kada je rešavanje tog problema u pitanju. Sada smo od Opštine Gračanica zatražili da to malo radikalizujemo, pa nam je Opština izašla u susret tako što je prvo pronašla zagađivače, a onda radiklanim merama sprečila dalje ulivanje tih hemikalija u reku“, kazao je Todić.

Opština Gračanica je u više navrata pokušavala da čišćenjem rečnog korita reši ovaj problem, međutim ako prošetate ovim selom, jasno je da ni to nije urodilo plodom.

Na prvoj javnoj raspavi o Nacrtu budžeta za narednu godinu, koja je juče održana, a kojoj su prisustvovali predstavnici Lokalnih saveta svih mesta u ovoj opštini i predstavnici opštinskih direktorijata, gradonačelnik Srđan Popović je najavio da će naredne godine prioritet biti rešavanje zagađenosti ove reke.

„Mi ćemo se truditi da sva mesta razvijamo ravnomerno, ali uvek postoje i prioriteti. Naredne godine velika sredstva planiramo da uložimo u rešavanje problema zagađenosti reke Gračanke kroz Laplje Selo, što bi trebalo i građani ostalih mesta da razumeju“, kazao je Popović.

Osim meštana Laljeg Sela sa istim problemom se suočavaju i stanovnici susednog Preoca, ali i albanskog sela Dobrevo.

Ostale vesti

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

 • Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Na nekoliko lokacija u Gračanici uskoro će biti postavljene „pametne klupe“, koje će građanima, osim predaha, omogućiti punjenje mobilnih uređaja i korišćenje interneta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane