Od Opštine Gračanica školski pribor za prvake na centralnom Кosovu

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, danas je sa saradnicima, prvacima na centralnom Кosovu uručio školski pribor, saopšteno je iz Popovićevog kabineta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Školski pribor za prvake (Foto: Opština Gračanica)

Opština Gračanica je ove godine, kao i predhodne, svim đacima sa teritorije lokalne samouprave i centralnog Кosova, koji su ove godine upisali prvi razred, poklonila školski pribor. Podeljeno je preko 300 paketa osnovnog školskog pribora, koji je obezbedilo Odeljenje za obrazovanje, navodi se u saopštenju.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankicom Nićić, pribor je prvo podelio prvacima u OŠ „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici, kojih je ove godine 54.

„Ovo je najlepši dan u našoj opštini, dan kada dobijamo novu generaciju. Ove godine na centralnom Кosovu imamo preko 300 prvaka i Opština Gračanica je za sve njih obezbedila pribor. Ove osmehe niko ne može da zameni, ovi mališani su naša budućnost, nešto što moramo da pazimo i negujemo, kako bi postali dobri ljudi i kako bi njima mogli da se ponosimo“, kazao je Popović čestitajući im polazak u školu.

Direktorica obrazovanja Brankica Nićić istakla je da će svaki prvak na centralnom Кosovu dobiti školski pribor.

„Školski pribor dobiće deca u Plemetini, Prilužju, Brnjici, Starom Gracku... Bez obzira što su da deca van teritorije Opštine Gračanica ona svakako sazlužuju da dobiju i budu obradovana ovakvim prigodnim poklonom“, kazala je Nićić.

Direktor OŠ „Кnez Lazar“ Dragan Maksimović zahvalio se, u ime đaka i roditelja, na poklonima koje su predstavnici opštine Gračanica uručili prvacima u toj školi.

„To je pokazatelj da Opština misli na svoje najmlađe i da se maksimalno trudi da obezbedi što bolje uslove za proces obrazvoanja. U našoj školi ima 470 učenika, a ove godine upisali smo 54 prvaka, što je na prošlogodišnjem nivou“, kazao je Maksimović.

Potom su u pratnji predsednika privremenog organa SG Priština u Gračanici Ljubinka Кaradžića školski pribor podelili prvacima u Lapljem Selu, gde je upisano 54 i u Gračanici, gde je upisano 85 prvaka.

Popović je istakao da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje, odnosno sa stvaranjem boljih uslova za školovanje.

On je nakon što je prvacima u Osnovnoj školi „Кralj Milutin“ u Gračanici uručio školski pribor obišao školsku zgradu koja je ove godine kompletno renovirana sredstvima iz opštinskog budžeta.

„Jedan od naših prioriteta je stvaranje što boljih uslova za obrazovanje naše dece. Prošle godine smo kompletno rekonstruisali školu „Кnez Lazar“ u Donjoj Gušterici. Ove godine to činimo sa školom „Кralj Milutin“ u kojoj je rekonstruisana kompletno unutrašnjost objekta, postavljene su nove table, zamenjeni podovi, vrata i kompletan inventar. Osim toga u toku su intenzivni radovi na proširenju kapaciteta, rade se nove prostorije i učionice, škola će primiti više đaka što nas posebno raduje“, kazao je Popović.

Popović je dodao da je u planu i rekonstrukcija školskog atriuma.

Ostale vesti

 • "Sajam turizma prilika za promociju Gračanice"

  Turistička organizcija Gračanice učestvovaće po sedmi put na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. „Cilj je promocija Gračanice kao turističke destinacije i povećanje broja turista“, kazao je za RTV Kim direktor TO u Gračanici Boban Petrović.

 • Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Popović razgovarao sa studentima iz centralne Srbije

  Potpredsednik Srpske liste, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je sinoć i razgovarao sa oko 160 studenata i postdiplomaca univerziteta sa teritorije centralne Srbije, buduće lidere okupljene pri Fondaciji „Za srpski narod i državu“.

 • Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija slavi Dan državnosti

  Srbija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

 • Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Pametne klupe uskoro u Gračanici

  Na nekoliko lokacija u Gračanici uskoro će biti postavljene „pametne klupe“, koje će građanima, osim predaha, omogućiti punjenje mobilnih uređaja i korišćenje interneta.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane