Četvrti MEDIMUS u Prizrenu

U atrijumu crkve Svetog Spasa u Przrenu od 23. do 25. avgusta biće održan Međunarodni festival srednjovekovne muzike „MEDIMUS“. „Sve ljubitelje muzike očekuje veliki umetnički doživljaj sa odličnim muzičarima“, poručuju organizatori.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Festival srednjovekovne muzike „MEDIMUS“ već četvrtu godinu zaredom u Prizrenu organizuju Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli uz pomoć i podršku Doma kulture Gračanica i fondacije „Sveti Arhangeli“.

Organizator Bojan Babić iz Društva prijatelja manastira Sveti Arhangeli kaže da će ove godine nastupiti veoma značajni i dobri umetnici iz Mađarske, Grčke, Slovenije, centralne Srbije.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće i grupa Renesans koja proslavlja 50 godina postojanja.
„Iza ove grupe je jedna velika tradicija. To je jedan od naših najpoznatijih ansambala koji predstavlja tu vrstu muzike. Značajan će biti i Grčki vizantijski hor koji po prvi put gostuje u Srbiji. Taj hor je poznat u svetskim razmerama i to je nešto što ne bi trebalo propustiti“.

Za sve zainteresovane organizovan je i prevoz.

„Dolazi nekoliko autobusa iz centrane Srbije, Mitrovice, Zubinog Potoka, Gračanice. Predviđamo da će dosta ljudi doći, već imamo najava iz naših krajeva sa Kosova i Metohije i centralne Srbije. Očekujemo jedan divan događaj u Prizrenu“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane