Londan: Zadržava me ljubav prema selu

Danilo Đurić Londan je mladi reper iz Osojana, u Metohiji. U svojim pesmama govori o životu u getu, problemima mladih, kritikuje poličare i vlast. Namerava da živi u Osajanu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Danilo Đurić (Foto Uwe Jesiorkowski)
  • Danilo Đurić Londan u emisiji Dogovor (Foto Kim)

Kada je bio mali morao je sa porodicom da napusti svoje rodno selo. Posle dve godine raseljeničkog života u Kraljevu, Beogradu i Zubinom Potoku, vratio se u Osojane.

Uprkos želji da ostanu u selu, život je, kaže, težak. "Život u Osojanu je trenutno takav da dosta mladih odlazi, sve je manje mladih. Ipak, ja se nadam da će nas biti još tu", kaže Londan za RTV Kim.

Mladi, kao i iz većine drugih srpskih sredinam odlaze u potrazi za boljim životom, a pre svega poslom. Tako je i naš sagovornik Londan sve češće u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku, gde radi kao vodič na Via Ferrati - Berim u okviru turističke organizacije "Out dor" koja se bavi promocijom Ibarskog Kolašina.

Osojane ipak ostaje u srcu. Njega i porodicu zadržava upravo ljubav.

"Pa mene zadržava ljubav prema selu, i to što su moji vekovima živeli tu".

Za Danila, kao i mnoge Srbe u Osojanu, Oliver Ivanović je imao veliki značaj. " Moj otac je bio dobar prijatelj sa Oliverom i svi smo ga u porodici poštovali. Ja licno se nisam slagao sa svime što je on govorio ali sam ga poštovao kao čoveka sa stavom", kaže Londan.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane