Petković: Priština na sve načine pokušava da oteža Srbima život

Odlukom da građanima sa srpskim pasošem zabrani ulazak na KiM, Priština udara na decu, kaže Petar Petković.

Podeli ovaj članak sa:
 • Petar Petković (Foto Kancelarija za KiM)

U jeku letnjih gužvi, Priština je odlučila da se na prelazima više ne prihvataju pasoši izdati osobama u gradovima centralne Srbije.

Punoletne osobe administrativne prelaze sada mogu preći samo sa srpskim ličnim kartama, dok je za maloletne osobe potrebno priložiti izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.

Gužvi na Merdaru i Jarinju ima, a ima i porodica koje su zbog ovoga morale da se vrate da dopune dokumentaciju.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da albanska strana na sve načine pokušava da ugrozi život srpskog naroda na Kosovu, a svojim jednostranim akcijama isprovocira reakciju Beograda.

Prema njegovim rečima, reč je o jednoj anticivilizacijskoj odluci koja ima za cilj da ukine dokumenta države Srbije, a sve sa ciljem kako bi se navodno poštovao sporazum o slobodi kretanja.

Kako kaže, ovom odlukom se pre svega pogađaju maloletna lica.

Priština ovom odlukom udara na decu, jer jedina putna isprava koju dete ima od rođenja jeste pasoš, s obzirom da se lična karta dobija od 16. godine, ukazao je Petković.

"Na sve načine pokušavaju da ometu slobodu kretanja, pošto su sa taksama koje traju već 10 meseci zaustavili promet robe", naveo je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Sve to, kako kaže, govori o tome kakva je nervoza u Prištini i da oni ne žele da se situacija nomalizuje.

"Suština je da ćemo se mi boriti za svoj narod i da ćemo naći način da im se pomogne", istakao je Petković.

Ostale vesti

 • Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

 • Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane