Daut Haradinaj: Kosovo će imati moderno oružje iz SAD

Član Alijanse za budućnost Kosova i brat bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, tvrdi da će kosovske bezbednosne snage, odnosno, kako je rekao, kosovska vojska, "imati najmodernije oružje u regionu".

Podeli ovaj članak sa:
 • Daut Haradinaj (Foto Gazeta Blic)

Haradinaj je komentarisao odnose sa Beogradom u emisiji "Debata".

"Jednog dana postići ćemo sporazum sa Srbijom, tako da takse nisu večne. Srbi su takođe umorni i hoće rešenja. Postoji veliko nezadovoljstvo", rekao je sinoć Daut Haradinaj na javnom servisu Kosova.

Tvrdi i da se dopremanje robe iz Srbije ne blokira, već "oporezuje", a da odnosi sa SAD zbog toga nisu urušeni, prenosi KoSSev.

"Apsolutno je netačno da smo pokvarili odnose sa SAD jer tamo imamo mnogo prijatelja", naveo je Haradinaj i dodao da će im baš ti prijatelji pomoći da "vojsku ojačaju sa sofisticiranim oružjem".

On je dodao da će, dok, kako se izrazio, "susedi" dobijaju "zarđalo oružje" iz Rusije, Kosovo imati "moderno oružje iz SAD".

Ostale vesti

 • Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

 • Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane