Danas se obeležava Dan rudara

Danas je Dan rudara koji se obeležava u znak sećanja na 6. avgust 1903. godine, kada je u Senjskom rudniku, prvoj i najstarijoj jami u zemlji, koja je sada u sastavu Rembasa, počeo štrajk zbog loših finansijskih i radnih uslova rudara. Štrajkači su se tada izborili za bolji položaj i skraćenje radnog vremena.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rudnik Trepča (Foto Srbija Danas)

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Dan rudara radnicima i rukovodstvu Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata Trepča, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije.

Đurić je u čestitci istakao da je težak, rizičan, ali pre svega častan, rudarski posao duboko utkan u višedecenijski razvoj КiM, ali i Srbije u celini, i da bi bez tog kombinata ekonomski napredak u južnoj srpskoj pokrajini bio teško zamisliv.

„Trepča je, pre svega, naš nacionalni ponos i neodvojivi deo progresa koji ostvarujemo na ekonomskom planu, ali i na svim drugim poljima“.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju je izrazio uverenje da će „Trepča“ spremno dočekati predstojeće izazove i kao i do sada davati snažan doprinos razvoju države i društva.

„To će ujedno biti i ohrabrenje i podstrek za opstanak i ostanak našeg naroda na Кosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak“, zaključio je Đurić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane