"Očekujemo podršku Rusije u sprečavanju Kosova da uđe u Interpol"

"Srbija ima snažnu podršku Rusije u odbrani svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, a očekuje je i kada je u pitanju pokušaj Prištine da uđe u Interpol", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Podeli ovaj članak sa:
  • Nebojša Stefanović (Foto N1)

"Nastavljamo sa Ruskom Federacijom borbu za Kosovo i Metohiju, ne samo vezano za Interpol, nego i za druge međunarodne institucije", rekao je Stefanović za TV Pink.

Stefanović je rekao da se ruska podrška ogleda i kroz različite multilateralne i bilateralne projekte, a naročito saradnju u sprečavanju štetnih posledica koje bi mogle da nastanu ukoliko bi bile prihvaćene aplikacije poput Kosova za Interpol. Prema njegovim rečima, Srbija nije stala posle prethodne Skupštine Interpola kada je Kosovo odbijeno i nastavila je da radi sa drugim zemljama po tom pitanju.

"Nema zemlje kojoj nećemo prići, izložiti naše argumente i pokazati koliko bi politikantski bilo uplitati tu vrstu loših poteza u jednu policijsku organizaciju kakav je Interpol", rekao je Stefanović.

"Za nas nema spavanja, nema stajanja, mi moramo da se borimo za svoju zemlju, za Srbiju i to ćemo da nastavimo da radimo", poručio je Stefanović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane