Vesti
Saopštenja

Tači nastavio konsultacije

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predstavnicima KDTP-a i VAKAT-a iz parlamentarne grupe „6+“, sa ministrom Mahirom Jagdžilarom i poslanicima Dudom Balje i Brahimom Šabanijem, sa kojima je razgovarao o političkim događajima nakon ostavke premijera.
Tači nastavio konsultacije
Sa sastanka (Foto predsedništvo Kosova)

Hašim Tači je na sastanku naveo da su potrebni konkretni koraci u skladu sa Ustavom i kosovskim zakonima, kako bi „u zemlji što pre imali funkcionalnu i efikasnu vladu“.

„Ova vlada mora da odrazi volju političkih partija o novom rešenju vladanja ili o novom izbornom procesu radi omogućavanja da Kosovo što pre dobije vladu“, naveo je Tači.

Sastanci sa ostalim političkim partijama biće nastavljeni u narednim danima, „u zavisnosti od agende i zbivanja unutar samih političkih partija“, navodi se u saopštenju.

Hašim Tači će se, kako je saopšteno, sutra sastati sa predsednicom CIK-a Valjdetom Dakom „kako bi se nastavile konsultacije o daljim koracima u novim okolnostima“.

 Ostale vesti

Kfor dodelio šivaće mašine ženama žrtvama nasilja
Kfor je donirao profesionalne šivaće mašine i druge alate i opremu za krojenje nevladinoj organizaciji “Jeta” sa sedištem u Dečanima za žene koje su žrtve rodno zasnovanog nasilja.
  • 07.08.2020
U Osojanu obeležavanje 19 godina od povratka raseljenih i izbeglih Srba
U nedelju 9. avgusta u Osojanu će biti obeleženo devetnaest godina od početka povratka raseljenih i izbeglih Srba u Metohiju, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".
  • 07.08.2020
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je oružani napad na povratničku porodicu Кostić u Vidanju kod Кline potvrda da na Кosovu i dalje "postoje snage koje bi silom da menjaju etničku sliku na terenu".
  • 04.08.2020
Nova pošiljka pomoći Kosovu od EU
U okviru pomoći koji Kosovu daje EU u borbi protiv kovida-19, danas je dodeljeno 30 respiratora za intenzivnu negu, 200 pulsnih oksimetara i 20 elektrokardiografa.
  • 04.08.2020
Fondacija “Delije” iz Beograda, tokom jula, realizovala je niz akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 04.08.2020
Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020