Za 14 opština obezbeđeno 12 miliona evra

Predstavnici ministarstva adminstracije lokalne samuprave, USAID/LEGA i 14 opština potpisali su sporazume o razumevanju za sprovođenje petogodišnjeg projekta koji u fokusu ima uključivanje građana u procese donošenja odluka, razvoj međuopštisnke saradnje i unapređenje pravnog okvira.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ministarka Hodžić potpisuje sporazum (Foto MALS)

Petogodišnji projekat USAID/LEGA u iznosu od 12 miliona evra, ima za cilj unapređenje opštinskih usluga za građane, kao i uključivanje građana u procese donošenja odluka, osnaživanje međuetničkih odnosa i promovisanje raznolikosti u 14 opština.

„U svojstvu ministarke za administraciju lokalne samouprave, svojim prisustvom, tu sam da garantujem našu podršku kao institucije, da kroz neprekidnu saradnju u našim zajedničkim aktivnostima sa USAID-om pružimo svoj doprinos za uspešno sprovođenje ovog projekta. Dobra vest je što se oblasti koje obuhvata realizacija ovog projekta uklapaju u ciljeve strategije i rada našeg ministarstva, što dodatno olakšava našu saradnju, ka unapređenju naših lokalnih samouprava", istakla je ministarka Adrijana Hodžić tim povodom.

Osnaživanje međuetničkih odnosa i promovisanje raznolikosti u opštinama, prestavlja poseban cilj u Strategiji za lokalnu samoupravu 2016-2020, a takođe je i stalni zahtev u izveštajima institucija EU.

Realizacija projekta USAID/LEGA doprinosi ispunjavanju ovih strateških ciljeva.

Opštine koje su potpisale sporazume su: Dragaš, Klina, Vučitrn, Istok, Obilić, kao i opštine sa srpskom većinom: Gračanica, Ranilug, Klokot, Severna Mitrovica, Zvečan, Novo Brdo, Leposavić, Štrpce i Parteš.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane