Vesti
Sport

Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?

Prema pisanju slovačkih medija, dva igrača i trener poreklom iz Srbije neće učestvovati u utakmici u okviru UEFA Evropske lige između slovačkog kluba Slovan Bratislava i kosovskog fudbalskog kluba Feronikeli zbog uputstva koje su dobili od srpske vlade.
Igrači iz Srbije neće nastupati na utakmici sa kosovskim timom?
Ilustracija (Foto EPA/Armando Babani)

Kako se navodi u medijskim izveštajima igrači i trener su obavešteni od strane srpskih zvaničnih institucija.

„Igrači Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić kao i trener Vladimir Radenković poštuju priziv srpske vlade i neće učestvovati niti u jednoj od dve utakmice sa KF Feronikeli“, navodi slovački SME medij citirajući portparola kluba Slovan Bratislave, Tomaša Šigerl.

Slovački klub saopštio je da poštuje odluku svojih igrača i trenera.

„Jan Kozak, aktuelni trener juniorskog sastava Slovana predvodiće tim na utakmici u sredu“, rekao je portparol slovačkog kluba Tomaš Šigerl, a prenosi portal sme.sk.

Slovački medij Sport24 ranije je objavio izjavu jednog od igrača iz Srbije, Aleksandra Čavrića kojeg su intervjuisali putem telefona.

„Spreman sam za utakmicu, ali zajedno sa Dejanom Dražićem i Vladimirom Radenkovićem ću poštovati bilo kakva uputstva koja dolazi od srpske vlade.“

Trener Vladimir Radenković je zvanično pomoćni trener tima, no 19. jula iz Slovan Bratislave su najavili da će Radenković zameniti trenera Martina Ševela.

Slovačka novinska agencija TASR citirala je Radenkovića koji, pozivajući se na uputstva koja je dobio od srpskih vlasti govori: „Ovo je veoma specifična situacija za mene. Tek sam saznao juče“.

Prema pisanju TASR, Radenković će ostati trener tima ali neće biti prisutan tokom utakmice sa Feronikelijem sada a ni kasnije na Kosovu.

RSE je tokom jučerasnjeg dana, na osnovu pisanja slovačkih medija, zatražio informaciju od kabineta premijerke Srbije, Ane Brnabić da li je iz Vlade Srbije poslato bilo kakvo uputstvo srpskim fudbalerima koji igraju za Slovan u vezi sa utakmicom sa kosovskim klubom.

Do ovog trenutka RSE nije dobio odgovor.

Iz Slovan Bratislava kluba dan ranije su objavili poziv navijačima da se na stadionu „uzdrže od bilo kakvih demonstracija na temu političke situacije vezane za suparnički tim. Predstavnici UEFA-e su nas snažno upozorili da će oštro i beskompromisno kazniti svaku političku demonstraciju na štetu našeg kluba i navijača“.

Prva utakmica u okviru UEFA kvalifikacija igra se danas.

 Ostale vesti

Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima Sportskog saveza Kosova i Metohije u severnom delu Kosovske Mitrovice, delegacija Sportskog saveza Srbije (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu i Metohiji tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020
Šahovski turnir u ’’Akvarijusu’’
Privatni kulturni centar „Akvarijus“ u saradnji sa šahovskim klubom „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice organizuje jednodnevni šahovski turnir u gradu na Ibru.
  • 11.06.2020