Vesti
Saopštenja

Tači i ambasador Norveške na oproštajnom sastanku

Predsednik Kosova Hašim Tači primio je danas na oproštajnom sastanku ambasadora Norveške Pera Stranda Sjastada, navodi se u saopštenju predsedništva. Tači se prethodo sastao i sa novom šeficom UNDP-a Mariom Suoko.
Tači i ambasador Norveške na oproštajnom sastanku
Per Strand Sjastad i Hašim Tači (Foto predsedništvo Kosova)

Predsednik Kosova Hašim Tači se zahvalio ambasadoru Sjastadu na njegovom radu i stalnoj podršci Norveške u svim oblastima.

“Konkretnim projektima i investicijama Norveška je pomogla Kosovu na jačanju institucija, međunarodne subjektivnosti i ekonomskog razvoja Kosova”, kazao je Tači.

Ambasador Norveške Per Strand Sjastad je naglasio da će Norveška i dalje podržati Kosovo kroz povećanje razmene u svim oblastima, navodi se u saopštenju.

Tači se na kraju sastanka zahvalio ambasadoru Sjastadu na doprinosu u produbljivanju saradnje između dveju zemalja.

Prethodno je Hašim Tači razgovarao sa novom šeficom UNDP-a Mariom Suoko kojoj je poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu.

Predsednik Tači je istakao da je UNDP u poslednje dve decenije podržao Kosovo u mnogim oblastima.

“Zadovoljni smo vašim doprinosom u oblasti vladavine prava, zaštite životne sredine, ali i podržavanju ekonomskog razvoju”, rekao je Tači.

Predstavnica UNDP-a na Kosovu Maria Suoko, rekla je da će UNDP nastaviti da podržava Kosovo na njegovom razvojnom putu.

Tači je takođe kazao da će institucije Kosova nastaviti saradju i pružati podršku u vidu projekata UNDP-a.Ostale vesti

OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020