“Novi manastiri i crkve su mesto radosti”

Episkop raško-prizrenski Teodosije služio je jutros prvu arhijerejsku liturgiju u novoosnovanom manastiru Svetog Dimitrija u Sušici kod Gračanice, pred nekoliko desetina vernika i dece on je govorio o značaju svete liturgije kao i o našem prinosu Bogu koji od nas traži da na njegovu milost i dobrotu uzvratimo ljubavlju i služenjem prema Bogu i bližnjima.

Podeli ovaj članak sa:
  • Služenje prve liturgije u manastiru

„Zato mi Bogu prinosimo naše molitve da bi gospod nas pogledao u našem podvigu u našem služnju", rekao je vladika Teodosije, posebno ističući značaj novoosnovanog manastira u koji, po njegovom blagoslovu, žive nastojateljica Irina i monahinja Hristina.

Osvrnuvši se na ukupan položaj našeg naroda i crkve vladika Teodosije je rekao:

„Tamo gde se strada Bog je prisutan, u stradanju se okrećemo prema njemu i tražimo od Boga zaštitu i pomoć. U vreme kada mnogi odlaze sa Кosova i Metohije, ne u veri i nadi već u očajanju novi manastiri i crkva su mesto nade i radosti. Tako je ovaj manastir koji je zaživeo poput sveće koja treba da svetli svima, uključujući i one koji su daleko evo u ovo mesto sada dolaze i oni koji nikada nisu čuli za njega, zahvaljujući podvigu naših sestara, njihovoj ljubavi i služenju Bogu i bližnjima“.

Hram Sv. Dimitrija podignut na temeljima crkve iz 14. veka obnavljali su eparhija i meštani zajedno sa svešteničkom porodicom Šmigić. Hram je živopisan, ranije, je izgrađen konak za narod a tokom protekle godine sagrađen je objekat za smeštaj monahinja čiju izgradnju je podržala Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane