Haradinaj: Razgovarao sam i sa pravim i sa lažnim Porošenkom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao telefonske razgovore sa dva ruska komičara, ali kako je rekao, nije bilo konkretno govora o njegovom stavu o Kosovu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ramuš Haradinaj (Foto: AFP/Stringer)

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za medije u Prištini nakon redovne sednice vlade.

"Sa predsednikom Petrom Porošenkom sam razgovarao, ali i sa komičarima. Jedan ili dva razgovora, ... srećom, moj razgovor nije izašao iz šablona i nije objavljen", otkrio je Haradinaj.

Novinarima je govorio o završetku procesa dijaloga sa Beogradom.

"Ono što ostaje jeste priznanje Kosova od strane Srbije, postoje samo dve teme o kojima treba razgovarati, a Srbija nema druge opcije nego da sedne i razgovara. Kosovo ulazi konsolidovano u proces dijaloga. Ući ćemo u proces dijaloga samo da bismo dobili priznanje", ponovio je Haradinaj.

Današnja sednica kosovske vlade počele je minutom ćutanja, u čast sećanja na žrtve u Srebrenici.

"Delimo osećanja sa svim porodicama žrtava ovog užasnog zločina", rekao je Haradinaj na početku sednice.

Ostale vesti

  • "Podrška postizanju sporazuma sa Prištinom"

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je trajao skoro tri puta duže nego što je predviđeno, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka. Makron poručuje da je Srbija velika evropska nacija.

  • „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Ako Srbima kažete da je nezavisnost Kosova rešenje to znači destabilizaciju“. Zato rešenje treba tražiti u okviru Rezolucije 1244, smatra Rada Trajković. Dukađin Gorani veruje da će rešenja biti i da će ono biti posledično. Za Nenada Rašića i Antona Berišaja podela je nešto najgore i ona kao opcija nije prihvatljiva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane