Brnabić: Zabrana Vulinu da poseti Kosovo u skladu s politikom Prištine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da je odluka prištinskih vlasti o zabrani ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu na Kosovo potpuno u skladu s politikom Prištine koja je protiv slobode protoka robe i usluga kao i slobode kretanja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Brnabić je pozvala nadležne institucije, pre svega one iz Evropske Unije koje prate primenu Briselskog sporazuma, da reaguju.

Prema njenim rečima, iz Prištine su naveli da nije a priori zabranjen ulazak srpskih zvaničnika, već da će se slučajevi zahteva za posetu Kosovu pojedinačno razmatrati.

Ostale vesti

  • "Podrška postizanju sporazuma sa Prištinom"

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je trajao skoro tri puta duže nego što je predviđeno, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka. Makron poručuje da je Srbija velika evropska nacija.

  • „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Ako Srbima kažete da je nezavisnost Kosova rešenje to znači destabilizaciju“. Zato rešenje treba tražiti u okviru Rezolucije 1244, smatra Rada Trajković. Dukađin Gorani veruje da će rešenja biti i da će ono biti posledično. Za Nenada Rašića i Antona Berišaja podela je nešto najgore i ona kao opcija nije prihvatljiva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane