Brnabić: Zabrana Vulinu da poseti Kosovo u skladu s politikom Prištine

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navela je da je odluka prištinskih vlasti o zabrani ulaska ministru odbrane Aleksandru Vulinu na Kosovo potpuno u skladu s politikom Prištine koja je protiv slobode protoka robe i usluga kao i slobode kretanja.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ana Brnabić (Foto Tanjug)

Brnabić je pozvala nadležne institucije, pre svega one iz Evropske Unije koje prate primenu Briselskog sporazuma, da reaguju.

Prema njenim rečima, iz Prištine su naveli da nije a priori zabranjen ulazak srpskih zvaničnika, već da će se slučajevi zahteva za posetu Kosovu pojedinačno razmatrati.

Ostale vesti

 • Počinje nova sezona emisije „Dogovor!?“

  Počinje nova sezona emisije „Dogovor!?“

  Novu sezonu političke emisije „Dogovor!?“ započinjemo pričom o akciji hapšenja na severu Kosova. Gosti su novinari Budimir Ničić i Teuta Arifaj i jedan od kandidata za premijera na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima Nenad Rašić.

 • Sporazum: Žurba između redova

  Sporazum: Žurba između redova

  „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane