U Prištini potvrdili da je Vulinu zabranjena poseta

Centralne institucije u Prštini potvrdile su zabranu posete Kosovskoj Mitrovici ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, ocenivši da se radi o "provokativnim namerama".

Podeli ovaj članak sa:
  • Vlada Kosova (Foto arhiva Kim)

"Nema šta na Kosovu da traži ministar odbrane Vulin, dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", rekao je savetnik ministra spoljnih poslova Jetljir Ziberaj prištinskim medijima.

On dodaje da je zahtev za posetu odbijen, tvrdeći da su "postojale provokativne namere" i da je "svaka vrsta posete ministra odbrane Kosovu zabranjena".

Ziberaj je pre nekoliko dana na svom Fejsbuk nalogu objavio daće beogradskim zvaničnicima biti zabranjeno da posećuju Kosovo i Metohiju, da bi dan kasnije kosovska vlada saopštila da takva odluka ne postoji.

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ostale vesti

  • "Podrška postizanju sporazuma sa Prištinom"

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon razgovora sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom koji je trajao skoro tri puta duže nego što je predviđeno, da gotovo ni sa kim nije imao tako dug razgovor u četiri oka. Makron poručuje da je Srbija velika evropska nacija.

  • „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Razgraničenje je rešenje u nedostatku rešenja“

    „Ako Srbima kažete da je nezavisnost Kosova rešenje to znači destabilizaciju“. Zato rešenje treba tražiti u okviru Rezolucije 1244, smatra Rada Trajković. Dukađin Gorani veruje da će rešenja biti i da će ono biti posledično. Za Nenada Rašića i Antona Berišaja podela je nešto najgore i ona kao opcija nije prihvatljiva.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane