Sezona odmora uveliko počela, novac jedini problem

Letnja sezona odmara je počela, pojedini meštani opštine Gračanica su rezervisali aranžmane, mada ima i onih koji ne putuju preko turističkih agencija i sami nalaze smeštaj.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija(Foto Kim)

U jedinoj turističkoj agenciji „Holidej plus“ u Gračanici kažu da je sezona letovanja počela u junu mesecu, ali da najviše na odmor meštani odlaze sredinom jula i avgusta.

Turistička agencija „Holidej plus“ u svom programu nudi različite destinacije, ali građane najviše interesuje letovanje na crnogorskom primorju zbog pristupačnih cena.

„Kao jedina turistička agencija u Gračanici nudimo različite destinacije, kao što su Crna Gora, Egipat, Grčka sve zavisi od želje onih koji odlaze na putovanje“ rekla je Anđela Lekić iz turističke agencije „Holidej plus“.

Lekićeva napominje da cene aranžmana koje nudi ova turistička agencija zavise od termina. Te da je su u julu i avgustu cene u većini slučajeva iste, dok je u septembru jeftinije.

„Cene zavise od aranžmana, od toga da li se traži hotelski ili apartmanski smeštaj, cene su jeftinije kada uz smeštaj ne ide i hrana. Apartmanski smeštaj iznosi u proseku oko 400-500 evra, za jednu porodicu, u zavisnoti od destinacije“, rekla je Lekićeva.

Lekićeva napominje da dosta ljudi dolaze da se raspita za putovanja, ali i da odustaju, jer smatraju da je komplikovano dobiti vizu. Međutim, kaže da je agencija tu da pomogne oko toga.

„Obezbeđujemo prevoz, ali ne iz Gračanice već iz Kosovske Mitrovice i Beograda, u zavisnosti da li se putuje avionom ili autobusom. Takođe, zakazujemo termine, prikupljamo dokumentaciju koja im je potrebna za dobijanje vize“, naglasila je Lekićeva.

Pojedini meštani Gračanice i okolnih sela su već bili na odmoru, ima i onih koji tek planiraju putovanje, ali i onih koji na letovanje ne idu zbog loše finansijkske situacije.

„Već sam bila na odmoru u Turskoj preko agencije, mislim da je isplatljivije i bolje kada se putuje tako“, rekla je Brankica Stojanović.

„Ne, ne idem na odmor zbog loše finansijske situacije, bila sam samo jednom u Crnu Goru“, rekla je Sneža Ivanović.

„Ranijih godina sam sa porodicom odlazio na letovanja u Crnu Goru, Tursku, ali ove godine ne idemo zbog nedostatka novca“, rekao je Nebojša Velić.

„Naravno da idemo na odmor, na more. Sami organizujemo svoje putovanje, ne idemo preko agencija“, rekao je Aleksandar Gudžić.

Za sve one koji sebi ne mogu priuštiti odlazak na odmor, tople letnje dane mogu provesti na obližnjem jezeru Gračanica, a sedemdesetak kilometara dalje nalazi se i predivno jezero Gazivode.

Ostale vesti

 • Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Uz pomoć Srbije svi studenti koji upišu studije na Prištinskm univerzitetu školovaće se na račun budžeta i to je nagarda za upis 50. generacije univerziteta koji iduće godine slavi pola veka postojanja, izjavio je rektor Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Zdravko Vitošević.

 • Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Uprkos protivljenju građana, kompanija “Metkos Groupe” ne odustaje od nastavka radova na izgradnji mini-hidrocentrale u mestu Obereke, u opštini Štrpce. Jučerašnji pokušaj okupljeni meštani uspeli su da spreče, međutim, danas je ova kompanija u pratnji Specijalnih jedinica iz Uroševca i lokalnih policijaca nastavila sa započetim radovima.

 • Otvoren hotel

  Otvoren hotel "Rajska banja" u Banjskoj

  U okviru kompleksa "Rajska banja" u Banjskoj, danas je otvoren hotel, a vrpcu su presekli direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane