Kosovska policija uhapsila osam osoba u Đakovici

Kosovska policija uhapsila je u utorak osam lica u Đakovici zbog sumnje da su organizovali nezakonito kockanje i utajili porez, prenosi KoSSev pisanje Kohe.

Podeli ovaj članak sa:
  • Đakovica (Foto arhiva Kim)

Direkcija za istraživanje organizovanog kriminala je na osnovu informacija iz poverljivih izvora, ali i angažovanjem lica za verifikaciju obaveštajnih informacija i drugih istražnih radnji utvrdila da se na nekoliko lokacija u Đakovici organizuju kockarske aktivnosti koje su zabranjene zakonom, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Na osnovu naloga izdatog od strane Osnovnog suda u Đakovici, Kosovska policija je juče pretresla devet različitih lokacija na kojima je utvrđeno da su mesta na kojima su se organizovale nezakonite igre na sreću.

U toku akcije uhapšeno je osam Albanaca – I.B. (1976), B.M. (1993), V.P. (1981), A.Š. (1989), E.N. (1988), J.B. (1980), L.A. (1992), G.A. (1989).

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor.

KoSSev podseća da Zakon o zabrani igara na sreću kojim se "zabranjuju sve igre na sreću“ osim lutrije Kosova stupio je na snagu početkom maja. Ovaj zakon usvojila je kosovska skupština 28. marta i to po ubrzanoj skupštinskoj proceduri, a od inicijative za usvajanje, do konačnog usvajanja zakona, prošlo je svega pet dana.

Zakonodavna inicijativa za donošenje Zakona o zabrani igara na sreću pokrenuta je na predlog opozicione LDK nakon što su u martu, u rasponu od nekoliko dana, ubijena dvojica mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane